Kuinka kaikki alkoi

Kaiken lähtökohtana oli Jyväskylän asuntomessut 1985. Vuonna 1981 perustettiin asuntomessutoimikunnan alaisuuteen Yhteisöllisen asumisen työryhmä. Idea yhteisöasumiskohteen toteuttamisesta ja kokeilemisesta tehtiin samana vuonna, kun ideoitiin asuntomessujen ohjemaa ja vetonauloja.

Yhteisöasumisella oli tuolloin myös yhteiskunnallinen sosiaalinen tilaus. Asumismuotoa oli kokeiltu jo laajasti Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa ja nyt se alkoi rantautua myös Suomeen, lähinnä opiskelijapiirien kautta. Tulevia asukkaita kiinnostivat mm. muutos liian ydinperhekeskeiseen asumiseen, taloudelliset säästöt, kestävä kehitys, järkevät ja arkea helpottavat lastenhoidon ratkaisut opiskelun lomassa, vapaaehtoinen yhteistoiminta, sosiaalisen elämän rakentaminen tutustumalla myös naapureihin, turvallisempi asumisratkaisu, toiminnallinen piha, yhteistilan suomat asumisen laajentamismahdollisuudet jne.

Ensimmäisiä merkkipaaluja oli vuonna 1982 Jyväskylässä pidetty Yhteisöllisen asumisen seminaari Jyväskylän pääkirjastolla.

Asukasrekrytointi käynnistyi jo myös vuonna 1982. Yhteisöllisen asumisen työryhmän vetämät asukassuunnittelukokoukset pidettiin vuosina 1983-1985.

Tuulenkylässä kokeiltiin asukkaiden osallistumista tilojen suunnitteluun ja omatoimiseen rakentamiseen.

 

As Oy Tuulenkylä
Muurarintie 2, 40520 Jyväskylä

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy (JVA Oy)
 Vapaudenkatu 48-50, 3 krs.
 40100 Jyväskylä
 Postiosoite: PL 193
 40101 Jyväskylä