Tilat

Tuulenkylä on rakennettu ympyrän muotoon siten, että asunnot ja yhteistilat ympäröivät piha-aluetta. Näin on saatu lapsille turvallinen piha-alue leikkejä varten. Asuintalot ovat kaksikerroksisia rakennuksia, yhteistilat yksikerroksisia.

Tuulenkylä on sekoitettu yhdistelmä eri asuntotyyppejä. Tulenkylä ei ole puhdasoppinen kerrostalo eikä rivitalo vaan näitten yhdistelmä – lähinnä pienkerrostalo (AKR).

Tontin pinta-ala on noin 7000 m2, josta rakennettua kerrosalaa reilu 2600m2. Yhteistalo on 164 m2 ja sauna-pesulatilat 62 m2 suuria.

Asuntoja on Tuulenkylässä yhteensä 28 kpl, joista on 13 omistusasuntoja ja 15 kaupungin vuokra-asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 4h+k - 2h+k (87,5m2-46,0m2) asuntoihin.

Tuulenkylän arkkitehtuurinen muotokieli on myös sekoitus perinteistä pohjoismaalaista korttelipiharakentamista, luhtikäytäväratkaisuineen että rivitaloperinnettä. Yksityiskohdissa on myös postmoderneja ratkaisuja ja ns. Oulun koulun arkkitehtuuria, joka pohjautuu myös Peräpohjolan ja Kainuun kansanrakennusperinteeseen. Arkkitehtuurista on vastannut pitkälle Keijo Moilasen lisäksi arkkitehti Asko Jääskeläinen.

Tuulenkylän pääsuunnittelija oli arkkitehtitoimisto Moilanen & Jääskeläinen, rakennuttajana toimi Jyväskylä Yleishyödyllisen Asuntotuotanto Oy, YH-rakennuttajat.

 

As Oy Tuulenkylä
Muurarintie 2, 40520 Jyväskylä

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy (JVA Oy)
 Vapaudenkatu 48-50, 3 krs.
 40100 Jyväskylä
 Postiosoite: PL 193
 40101 Jyväskylä